Eladó ló, lovak, póni és lófelszerelés - Lovasapró

Óriási segítség lehet a gyógyulásban a terápiás lovaglás

A terápiás lovaglás nem csodaszer, de olyan közegben tudnak dolgozni a szakemberek, amely nem egy klasszikus környezet, így könnyebben tudják motiválni a pácienseket a nehezebb gyakorlatok elvégzésére – mondta el Györgypál Éva gyógypedagógus, egy lovarda vezetõje a Kossuth Rádió Napközben címû adásában.

A terápiás lovaglásnak mindig van egy célja, életmódbeli vagy fejlesztõ. „Jól ismerjük a lovak mozgását, tulajdonságait, ezeket használjuk fel segítõ céllal” – fejtette ki a szakértõ. Nagyon sok esetben nyújt segítséget ez a fajta gyógymód mozgásszervi problémáktól kezdve, az egyensúlyzavaron át, izomtónus vagy viselkedési, beilleszkedési gondokig sok mindenre.

Három ágat sorolt fel a gyógypedagógus. A gyógylovaglás elsõsorban gyerekek számára kifejlesztett gyakorlatokból áll. Az úgynevezett hipoterápia balesetet szenvedett, korai agyi sérült vagy szklerózis multiplexben szenvedõknek adhat segítséget. A harmadik ág pedig pszichológiai lovasterápia, amelyet szorongásos, pszichés és önértékelési problémák feldolgozására alkalmazzák.

A lovaglás, a lóval való munka emellett mást is fejleszt, és mivel nagyon céltudatos tevékenységet igényel, sokan azután is folytatják a lovaglást, miután már felépültek.

Forrás: hirado.huMár forgatják a Kincsem-filmet

Már hetek óta tart a Kincsemrõl készülõ kosztümös film forgatása, melynek lóversenyes jeleneteit a Dunakeszihez tartozó Alagon és a Bécs melletti, korabeli mûemléki versenypályán veszik fel - írta szombati számában a Népszava.

A lap szerint már forog az új idõk legmagasabb költségvetésû, közönségfilmnek szánt, "kalandos, romantikus" magyar filmje Herendi Gábor rendezésében. A 2,9 milliárd forintos összköltségvetésû filmet - mely a legendás magyar csodaló és gazdája történetét viszi vászonra - a Filmalap 2,078 milliárd forinttal támogatta.

Hutlassa Tamás producer azt mondta, Kincsemet öt ló alakítja, így külön ló játssza a "színészi" feladatokat, külön a színészekkel való közös jeleneteket. A versenyeken igazi telivérek futnak, de a nézõnek mégis "egyetlen ló lesz, Kincsem, a verhetetlen magyar csodaló".

Forrás: hirado.hu

© 2015. · Kezdõoldal · Új hirdetés feladása · ÁFF és Adatvédelmi Tájékoztató · Partnerek · Kapcsolat
A ló a legnemesebb állat! A lovaglás nem csak hobbi, életérzés!